Köpvillkor

Villkor

Dina köpvillkor hos Walter Borg AB

Här kan du läsa dina köpvillkor som gäller när du handlar hos oss. Walter Borg AB har som ambition att ge god service och leverera produkter av hög kvalitet. När du handlar hos oss kan du lita på att vi följer gällande lagstiftning och konsumentverkets riktlinjer.

Företagsinformation

Walter Borg AB

Kungsgatan 57

11122 Stockholm

Telefon:08-143865

Orgnr: 556183-1800

Vapen, ammunition och övriga licenspliktiga produkter
Kan inte köpas direkt i onlinebutiken. Kontakta oss avseende licensansökan och detaljer runt inköp av vapen och andra licenspliktiga objekt.

OBS! Vid köp av licensfria luftvapen gäller 18 års åldersgräns. För att kunna genomföra ett köp i vår onlinebutik krävs att du mailar in en kopia på giltig legitimation/körkort. Detta görs efter att du har erhållit beställningsbekräftelsen på ditt köp.

Beställningsvaror 

Ångerrätten gäller ej beställningsvaror.

Pris

Priset som anges på walterborg.se är inklusive 25 % moms. Vi reserverar oss för eventuella skriftfel samt slutförsäljning. Vi reserverar oss även för eventuella prisändringar som har tillkommit i efterhand, eller felaktig information påverkad av tekniska eller mänskliga fel.

Beställning
Lägsta ordervärde är 250 SEK och du kan göra din beställning antingen på walterborg.se , på telefon 08-14 38 65 eller via mail borg@walterborg.se. Om du beställer på annat sätt än på walterborg.se tillkommer en administrationasavgift på 150 SEK och vi reserverar  oss för eventuell slutförsäljning innan ordern har registrerats i vårt system.

Bekräftelse
Efter att du har gjort en beställning skickar vi en orderbekräftelse via e-post till dig. Spara orderbekräftelsen så att du har ordernumret tillgängligt för snabbare service vid kontakt med oss.

Avbeställning/Retur
Du kan avbeställa din order utan kostnad fram till dess att den har skickats från oss, därefter får du som kund själv stå för returfrakten. Returfrakten är 169 SEK om du begär fraktsedel från oss.

Byten 

Om du önskar byta en vara så behöver du returnera varan till oss enligt instruktionerna ovan och lägga en ny beställning på varan du önskar. När vi har hanterat din retur får du pengarna tillbaka minus ev. returfrakt.

Betalning

Vi tar emot Swish och betalning via Bankgiro.

För avbetalning samarbetar vi med Wasa Kredit. Kontakta butiken för att dela upp din betalning.

Walter Borg AB tar inte del av några kortuppgifter och lagrar inga uppgifter som rör din betalning. 

Presentkort

Presentkorten fungerar tyvärr ej i webbbutiken. För att uttnyttja ditt presentkort behöver du kontakta butiken på mail. borg@walterborg.se

Åldersgräns
För att handla hos Walter Borg AB måste du ha fyllt 18 år.

Bild- och produktinformation
Walter Borg AB reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av produktdata som är utanför vår kontroll. Vi eftersträvar att ge så tydliga beskrivningar i text och bild som möjligt, men garanterar inte att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende eller färg.

Internationella beställningar
I nuläget så skickar vi endast inom Sverige.

Fraktkostnad
Vid beställning av lagervaror och beställningsvaror på samma order gäller fraktvillkoren för beställningsvaran. Exakt fraktkostnad framgår i dessa fall i kassan eftersom frakten kan vara baserad på din leveransadress.

Leverans
Vi skickar försändelser med DHL. Din beställning kan hämtas på motsvarande utlämningsställe i din närhet. Walter Borg AB förbehåller sig rätten att välja fraktsätt.

Vapen skickas med Postnord Värdepaket.

Leveranstid
Förutsatt att din order enbart innehåller varor som finns i lager så bör du under normala förhållanden ha dem hos dig efter ca 1-5 dagar.

Ditt paket måste hämtas ut inom 14 dagar från det att du har fått avisering om uthämtning.

Ordrar som innehåller beställningsvaror beställs från våra leverantörer när vi mottagit din beställning. Du bör under normala förhållanden ha dem hemma hos dig inom 7-20 arbetsdagar, förutsatt att de inte är slut hos våra leverantörer.

Om din leverans mot förmodan skulle bli försenad kontaktar vi naturligtvis dig.

Transportskador
Walter Borg AB ansvarar för transporten till utlämningsstället. Detta innefattar om varan blir skadad eller kommer bort under transporten. Synlig skada ska alltid anmälas direkt på uthämtningsstället när du hämtar ditt paket och därefter till vår kundservice. Dold skada (produktskada som ej går att se utvändigt på paketet) ska anmälas omgående (senast inom 5 arbetsdagar) till vår kundservice. Det är därför mycket viktigt att du packar upp och kontrollerar varornas skick direkt efter mottagandet. Vid eventuella transportskador ska emballaget sparas för reklamation till transportbolaget eller utbyte av vara.

En produkt som efter anmälan till oss har konstaterats skadad under transporten ersätts kostnadsfritt av en ny vara.

Outlösta försändelser
Du är ansvarig för att uppge korrekt namn och en korrekt leveransadress när du beställer hos Walter Borg AB. Om vi av någon anledning får tillbaka ett paket som ej hämtats ut och går i retur till oss debiterar vi en avgift på 450:- för att täcka kostnaderna vi har haft.

14 dagars ångerrätt
Hos Walter Borg AB har du alltid 14 dagars ångerrätt från det datum som varan togs emot i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftningen. Detta innebär att du som kund hos oss har 14 dagar från det att du eller ett ombud mottagit varan rätt att ångra ditt köp (ångerrätten). Vid specialbeställningar gäller inte ångerrätten, dessa är märkta med beställningsvara i webshopen, Eller informeras vid köp via mail eller telefon. När du returnerar en vara fyller du i returformuläret https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett och skickar det tillsammans med returen.


Använd dig av samma eller likvärdigt emballage när du skickar tillbaka din vara. Kontakta vår kundservice om du är osäker. Walter Borg AB åtar sig inget ansvar för transportskador vid returfrakt. Var därför noga med att emballera varan väl, eftersom de flesta transportbolag inte tar ansvar för transportskador i händelse av otillräcklig emballering.
Om du som kund hanterat varan i större omfattning än nödvändigt för att kunna fastställa varans egenskaper och funktion kan du som kund komma att stå för varans värdeminskning därför rekommenderar vi dig att skicka tillbaka varan i oförändrat skick.

HUR RETUNERAR JAG?
Såhär gör du:
1. Fyll i returformuläret
2. Sätt i returformuläret och varan du vill skicka tillbaka i samma eller likvärdigt emballage.
3. När paket är igenklistrat, klistrar du på eventuell returfraktsedeln som du kan beställa från Walter Borg AB, alternativt går du till ditt närmsta postombud och betalar din frakt där.
4. Lämna in ditt paket till gällande ombud. Spara alltid inlämningskvitto. Du som kund ansvarar för att paketet kommer åter till oss så vi rekommenderar att alltid välja spårbar frakt. Var noga med att du skickar varan med leverans till butiken. Walter borg AB hämtar ej ut returer hos postombud.
5. Klart. Vi kommer kontakta dig per mejl när vi mottagit din retur.

Du som kund står alltid för returfrakt.

Du som kund ansvarar för att paketet kommer åter till oss så vi rekommenderar att alltid välja spårbar frakt och alltid spara inlämningskvitto.

Returadress:
Walter Borg AB

Kungsgatan 57

11122 stockholm

Återbetalning
Vid utnyttjandet av ångerrätt återbetalas varukostnaden, kostnad för frakt och eventuell returfrakt återbetalas ej. Vi strävar efter att du ska har din återbetalning tillhand inom 14 dagar efter att varan har kommit till oss och vi har godkänt din retur.

Garanti och reklamation
Garanti lämnas i enlighet med konsumentköplagen vilket ger dig som kund rätt att reklamera en produkt i upp till 3 år vid tillverkningsfel. Vi följer även de riktlinjer som är uppsatta av konsumentverket. Vid eventuell tvist kommer Walter Borg AB att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Kontakta oss alltid gällande garanti eller reklamationsärenden. 

 

Lagring av personuppgifter
När du handlar hos Walter Borg AB så godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy. Vi lagrar informationen endast för användning inom företaget, och för att ge dig bästa möjliga service.

Kontaktinformation
Vi tar tacksamt emot dina synpunkter och svarar på frågor.

borg@walterborg.se

Övrigt
Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som har uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Vid köp av varor som har lagstadgat åldergräns skall styrkt ID handling uppvisas via mail, eller post.

Ansvarsbegränsning

Vi fråntar oss från ansvar beträffande leveransförseningar och skada eller förlust som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, sabotage, brist eller dröjsmål i energiförsörjning, teleförbindelse eller annan kommunikation och transport, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet. Förbehållet om strejk, lockout, bojkott gäller även om vi själva vidtar eller är föremål för sådan konfliktåtgärd.

Föreligger hinder för oss att vidta åtgärd på grund av omständigheter som anges i första stycket får åtgärden skjutas upp tills dess att hindret har upphört.

 

GDPR

GDPR

Vi värnar om dig som kund och vi värnar om din integritet

Ditt förtroende är viktigt för oss på Walter Borg. Det är därför viktigt att du som kund känner dig trygg med hur vi hanterar de uppgifter vi har om dig.

Vi vill därför försäkra dig om att vi behandlar dessa uppgifter på korrekt sätt – både juridiskt och etiskt.

Hur samlar vi in uppgifter?

Vi samlar information om dig på olika sätt, exempelvis när:

Du önskar svar på frågor från oss
Ber om en offert
Lägger en order
Registrerar dig som kund eller kontaktperson hos oss

Vi samlar också information om dig när du frivilligt fyller i något av de formulär vi använder oss av, om du deltar i någon utbildning, ett kundevent eller tävling som vi arrangerar.

Information om hur du använder www.walterborg.se samlar vi in via så kallade Cookies. Denna typ av information lagras endast i din webbläsare och du kan helt undvika detta genom att inte tillåta cookies. Syftet med dessa Cookies är enbart för att anpassa och optimera din upplevelse av vår hemsida vid återkommande besök och vi kan inte garantera att dit besök blir optimerat utan dessa.

För att värna om din integritet så försöker vi hela tiden minimera mängden information som vi samlar in till det som är nödvändigt för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund.

Beroende på vilket åtagande det handlar om så kan det t ex handla om följande information som rör ditt arbete:

För och efternamn
Personnummer (När detta krävs)
Telefonnummer
E-postadress
Adress

Vad använder vi dina uppgifter till?

De uppgifter vi sparar om dig använder vi för att t ex kunna:

Effektuera beställningar
Skicka dig offerter
Ingå avtal
Hålla dig informerade om dina serviceärenden och eventuellt underhåll av levererat material
Hålla dig informerade om förändrade eller nya villkor och lagar
Informera dig om uppdateringar som rör de produkter, applikationer eller tjänster som du och ditt företag köpt av Walter borg
Bjuda in dig till olika event som utbildning, seminarier m.m.
Underlätta hantering av garanti och serviceärenden
Samt i de fall som andra lagar kräver att dina uppgifter finns sparade och registrerade ex vid köp av licenspliktig/tillståndsprövade utrustning som vapen mm.

Om du tillåter – kan vi också använda de insamlade uppgifterna om dig för att ge dig information som vi tror kan vara intressant för dig. Exempel på sådan information kan vara:

Kampanjer av olika slag
Nyheter, artiklar och pressmeddelanden
Inbjudan till olika event

Hur mycket, och vilken ”övrig” information som du vill ta del av, det styr du själv genom att göra dina val. När du väljer att prenumerera på information från oss så ska du veta att du enkelt och när som helst kan avbryta prenumerationen eller ändra de val du gjort.

Hur lagrar vi uppgifterna och hur länge?

All den data som vi lagrar elektroniskt skyddas dels av vårt företagsnätverk, dels hos någon av våra beprövade leverantörer backuptjänster. Lagringen följer alltid våra säkerhetsrutiner för hantering av information - oavsett vart lagringen sker.

De uppgifter vi samlat in om dig och ditt företag sparas under den tid är kund hos oss och för den tid därefter som är nödvändig för att uppfylla lagar och krav – t ex bokföringslagen och vapenlagen.

Delar vi med oss av dina uppgifter?

Normalt så delar vi aldrig med oss av de uppgifter vi har om dig eller ditt företag med någon annan, utan att vi först fått ditt samtycke. Undantag från denna normalrutin skulle kunna vara:

Vid begäran från myndighet

Säga upp din prenumeration

I all vår elektroniska kommunikation med dig som ligger utanför ramen för våra avtalsenliga åtaganden som t ex offerter, order, service och underhåll så kan du som kund enkelt säga upp din prenumeration genom att följa de uppsägningslänkar som finns i vår kommunikation.

Få ett utdrag av eller rätta/radera dina uppgifter

Du kan när som helst be om ett utdrag av de uppgifter som vi har om dig dock max 1 gång per år. Om du inte vill förekomma i Walter Borgs register så kan du be oss om att radera all information om dig som är juridiskt möjlig att radera. För att vi ska kunna radera dina uppgifter krävs det också att du ska kunna identifiera dig.

Om du har anser att en uppgift är felaktig eller ofullständig kan du begära att vi ska rätta uppgiften snarast. I vår webbshop kan du själv rätta dina uppgifter.

Om denna Policy

Vi på Walter borg kommer kontinuerligt att uppdatera vår integritetspolicy så att den möter de lagar och regler som gäller. När vi gör ändringar i policyn kommer vi publicera ett meddelande på vår hemsida tillsammans med den uppdaterade integritetspolicyn.

Kontakta oss

Har du frågor om vår integritetspolicy är du välkommen att kontakta oss

Telefon 08-143835
E-post: borg@walterborg.se

 

Kontakta Oss

Ämne: *
E-post: *
Beskriv ditt ärende: *
Buuy3s
Kod från Captcha-bild: *

Öppetider

Våra öppettider

Måndag - fredag: 11.00-18.00

Lördag: 10.00-16.00

Söndag: Stängt

Välkommen in i butiken!